לביבות תפוחי אדמה עם פטריות וגבינות

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 60 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 5-4 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:

  • 12 תפוחי אדמה קטנים
  • חצי כוס קמח תפוח אדמה (אפשר גם קורנפלור)
  • רבע כפית מלח
  • כפית אבקת שום/בצל

למילוי:

  • כפית שמן זית
  • 3 חבילות פטריות מאי-טאקי
  • 2 שיני שום כתושות
  • רבע כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • 2 כפות פטה או בולגרית
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • 12 תפוחי אדמה קטנים
  • חצי כוס קמח תפוח אדמה (אפשר גם קורנפלור)
  • רבע כפית מלח
  • כפית אבקת שום/בצל

למילוי:

  • כפית שמן זית
  • 3 חבילות פטריות מאי-טאקי
  • 2 שיני שום כתושות
  • רבע כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • 2 כפות פטה או בולגרית
  • מלח פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:

מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות. מבשלים במשך 20 דקות או עד שמתרככים לגמרי. מצננים לחלוטין ומעבירים לקערה. מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים את הקמח, התבלינים, מערבבים היטה ומניחים בצד.

עוברים להכנת המילוי- במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הפטריות עם השום עד שהפטריות משחימות. מעבירים לקערה לצינון. מוסיפים פנימה את שאר המצרכים של המילוי ומערבבים עד לאיחוד.

מכדררים כדורים מתערובת תפוחי האדמה בעזרת הידיים, פוחסים מעט, מניחים מעט ממלית הפטריות והגבינות, סוגרים היטב ומעצבים עם היד לצורת דיסק.

מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את הלביבות ומטגנים היטב משני הצדדים עד להשחמה.

מומלץ לאכול את לביבות תפוחי האדמה כשהן חמות.

מוצרים במתכון זה: