זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
זמן כולל: 90 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 10-9 מנות
כשרות: חלבי
רכיבים לתבנית בגודל 20/30 או 23/23 ס״מ:
לשכבת הפטריות:
- 3 כפות שמן זית
- 3-2 בצלים גדולים/ חבילה בצלצלי שאלוט קצוצים דק
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- חצי כפית פלפל שחור
- 700 גרם פטריות קצוצות (שי-מג'י חום ולבן, מלך היער, שינוק ושיטאקי)
לתערובת הגבינות:
- 500 גרם גבינת ריקוטה (או קוטג׳)
- 100 גרם מוצרלה מגוררת
- 100 גרם פרמזן מגורר
- 3 שיני שום כתושות
- 1 מכל (250 גרם) שמנת לבישול
- 1 חבילת עלי לזניה*
- 100 גרם עלי תרד קצוצים
- 50 גרם מוצרלה לפיזור למעלה
אופן ההכנה:
פורסים 3 ראשי פטריות מלך היער לפרוסות ושומרים בצד לשלב ההרכבה לקישוט.
במחבת גדולה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כרבע שעה עד שהוא שקוף. מוסיפים מלח, סוכר ופלפל ומטגנים שתי דקות נוספות. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים כ- 15 דקות נוספות עד שהנוזלים מצטמצמים לגמרי.
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי תערובת הגבינות.
הרכבה- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית .
מניחים בתחתית התבנית כמה כפות מתערובת הגבינות ועליה מסדרים עלי לזניה.
מניחים מעל מחצית מתערובת הגבינות ועל הגבינות מחצית מתערובת הפטריות.
מניחים על הפטריות מחצית מעלי התרד.
מכסים בעלי לזניה וחוזרים על השכבות: גבינות (שומרים כמה כפות לשכבה העליונה!), פטריות, עלי תרד ועלי לזניה.
לבסוף מניחים את מה שנותר מתערובת הגבינות ועליה מפזרים 50 גרם מוצרלה מגורדת.
מקשטים בפרוסות הפטריות שחתכנו בהתחלה, מכסים בנייר אפייה ועליו נייר כסף ואופים 50 דקות.
אחרי 50 דקות מורידים בזהירות את הנייר אופים 10 דקות נוספות עד להזהבה.