לחם בטטה של חורף, ושורש כורכום טרי

רכיבים לתבנית אינגליש:
  • 3.5 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 בטטות מבושלות קלופות ומרוסקות
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כף שורש כורכום טרי מגורר
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כף שטוחה סוכר חום
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח

לציפוי: ביצה טרופה, גרעיני דלעת, מלח גס

  • 3.5 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 בטטות מבושלות קלופות ומרוסקות
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כף שורש כורכום טרי מגורר
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כף שטוחה סוכר חום
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח

לציפוי: ביצה טרופה, גרעיני דלעת, מלח גס

אופן ההכנה:

בקערה, או מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, סוכר ושמרים, מערבבים ויוצרים גומה. מניחים בגומה את שאר המרכיבים ולשים לבצק גמיש. אם הבצק דביק מאוד ניתן להוסיף עוד רבע כוס קמח.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון להתפחה של 45 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מניחים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים לכדורים בגודל קלמנטינה. מכדררים כל כדור לצורה מוארכת מעט ומניחים בתבנית בצפיפות. * ניתן לרדד את הבצק לעלה בעובי של 2 ס"מ ולגלגל לכיכר ארוכה שתתאים לגודל התבנית.

מברישים בביצה טרופה, מפזרים גרעינים ומלח גס ומשאירים להתפחה שנייה של כ- 25 דקות.

אופים בחום כ- 25 דקות עד להשחמה.