זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 45 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 2-3 מנות
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 1 כיכר לחם צרפתי
- 6 בצלצלי שאלוט קלופים
- 3 ראשי שום
- 125 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
- כוס גבינות מגוררות (בתמונה תערובת מוצרלה ופרמזן)
- פטרוזיליה קצוצה להגשה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות
חותכים את החלק העליון של ראש השום, מניחים על נייר כסף יחד עם בצלצלי השאלוט, מזלפים בנדיבות שמן זית ומפזרים מלח ופלפל.
עוטפים השום והשאלוט בנייר הכסף ואופים למשך שעה.
בקערה סוחטים את השום והשאלוט לקערה (כמו בסרטון ההכנה), מוסיפים חמאה, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם של ממרח.
פורסים את כיכר הלחם לאורכו ומורחים את התערובת חמה.
מפזרים מעל את תערובת הגבינות ואופים שוב 15-10 עד להזהבה.
להגשה ניתן לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה.