מאפין רוברב מוגש עם גלייז יוגורט וריבת רוברב

רכיבים ל 12-10 יחידות:
  • 175 גרם סוכר
  • 175 גרם רוברב חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות שמן קוקוס או חמניות
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  • 125 חמאה ממוסת
  • 100 גר׳ קמח לבן
  • 100 גר׳ קמח מלא
  • 1 כפית א. אפייה
  • 1 כפית סודה לשתיה

קרמבל:

  • 50 גר׳ שיבולת שועל דקה
  • 50 גר׳ קמח לבן
  • 1 כפית קינמון
  • 70 גר׳ חמאה
  • 50 גר׳ סוכר לבן
  • קורט מלח

גלייז יוגורט:

  • 70 גר׳ יוגורט כבשים
  • כף אבקת סוכר
  • לערבב יחד עד שאין גושי אבקת סוכר.

ריבת רוברב:

  • 5 סמ׳ של גינג׳ר קלוף וחתוך
  • 2 כוסות רוברב חתוך דק
  • כוס וחצי סוכר לבן
  • מיץ מחצי לימון
  • 175 גרם סוכר
  • 175 גרם רוברב חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות שמן קוקוס או חמניות
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  • 125 חמאה ממוסת
  • 100 גר׳ קמח לבן
  • 100 גר׳ קמח מלא
  • 1 כפית א. אפייה
  • 1 כפית סודה לשתיה

קרמבל:

  • 50 גר׳ שיבולת שועל דקה
  • 50 גר׳ קמח לבן
  • 1 כפית קינמון
  • 70 גר׳ חמאה
  • 50 גר׳ סוכר לבן
  • קורט מלח

גלייז יוגורט:

  • 70 גר׳ יוגורט כבשים
  • כף אבקת סוכר
  • לערבב יחד עד שאין גושי אבקת סוכר.

ריבת רוברב:

  • 5 סמ׳ של גינג׳ר קלוף וחתוך
  • 2 כוסות רוברב חתוך דק
  • כוס וחצי סוכר לבן
  • מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו ומשמנים תבנית מאפין בחמאה.

קרמבל- מערבבים ידנית את הרכיבים עד לקבלת מרקם חולי ורטוב. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

למאפין-מערבבים את הרכיבים הרטובים עם הרוברב עד לקבלת מרקם אחיד. מערבבים את הרכיבים היבשים ומאחדים בינהם.

יוצקים את המסה לתבנית המאפין עד שלושת רבעי גובה, מפזרים מעל את הקרמבל ואופים כחצי שעה. לאחר חצי שעה בודקים בעזרת קיסם האם המאפין מוכן. מצננים.

מכינים את הריבה: מניחים את כל רכיבי הריבה בסיר ומבשלים למשך כשעה עד שמתקבל מרקם ריבתי. מצננים.

בעזרת כף מניחים על כל אחד מהם מגלייז היוגורט והריבה ומגישים.