מדליוני מלך היער אפונה ופטוצ'יני

רכיבים ל-4 מנות:
  • 1 חבילה פטוצ'יני או כל פסטה אחרת
  • 4 פטריות מלך היער
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלי שאלוט קלופים ופרוסים דק או בצל אדום במקום
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • קצה פלפל צ'ילי ירוק או אדום פרוס לפרוסות דקות
  • 1 כוס אפונה קפואה עדיף עדינה מופשרת
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפות גרידת לימון
  • 1 כוס מים (מהסיר שבו מתבשלת הפסטה)
  • מלח ופלפל
  • להגשה: עירית קצוצה או פטרוזילה וגבינת פרמז'ן מגורדת
  • 1 חבילה פטוצ'יני או כל פסטה אחרת
  • 4 פטריות מלך היער
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלי שאלוט קלופים ופרוסים דק או בצל אדום במקום
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • קצה פלפל צ'ילי ירוק או אדום פרוס לפרוסות דקות
  • 1 כוס אפונה קפואה עדיף עדינה מופשרת
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפות גרידת לימון
  • 1 כוס מים (מהסיר שבו מתבשלת הפסטה)
  • מלח ופלפל
  • להגשה: עירית קצוצה או פטרוזילה וגבינת פרמז'ן מגורדת
אופן ההכנה:

מכינים את הפטריות- פורסים את פטריות מלך היער לעיגולים של 3-2 ס"מ. בקערת ערבוב שמים שמן זית, מלח ופלפל, מערבבים ומעבירים את הפטריות למרינדה לכמה דקות. מחממים מחבת טפלון על אש גבוהה ללא שמן וצולים את הפטריות 3-2 דקות מכל צד עד שהשוליים מזהיבים מעט. מעבירים לקערה ומניחים בצד.

בינתיים מכינים את הפסטה בסיר נפרד. חשוב לזכור לשמור כוס ממי הבישול לפני שמעבירים את הפסטה המוכנה למסננת.

מכינים את הרוטב- מחממים 2 כפות שמן זית בסיר על אש בינונית, מוסיפים את בצלצלי השאלוט, שיני השום והצ'ילי ומטגנים שתי דקות. מוסיפים את האפונה, הפטריות הצלויות, גרידת לימון, מיץ לימון ויין לבן ומביאים לרתיחה. מוסיפים את מי הפסטה ששמרנו, מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים לבשל חמש דקות על אש בינונית ללא מכסה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מוסיפים את הפסטה המוכנה לסיר ומערבבים .

מגישים חם עם פטרוזילה או עירית וגבינת פרמז'ן.

פטנט- מדליוני מלך היער הצלויים יכולים להתאים כחלק מסלט חסות ורוקט או כתוספת מעל אורז או גריסי פנינה מבושלים.