מוקפץ טבעוני עם אפונת שלג

מתכון קלאסי למוקפץ טבעוני עם טופו שהיינו חייבים להוסיף לו טוויסט קראנצ'י וצבעוני במיוחד
אז שילבנו גם אפונת שלג פריכה ומתקתקה

מאת יעל קצב

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 80 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

זמן כולל: 115 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 2-3

כשרות: פרווה

רכיבים:

  • חבילת טופו חתוך לקוביות
  • 3 כפות סויה
  • 2 כפות טריאקי
  • חבילת אפונת שלג
  • ½ חבילת אטריות אורז (את אטריות האורז יש להשרות כשעתיים בכלי עם מים לפני שימוש)
  • 1 בצל סגול חתוך לקוביות
  • ⅔ גזרים חתוכים לקוביות
  • כוס אגוזי קשיו קלויים
  • מעט שמן לטיגון

לרוטב:

  • ⅓ כוס סויה
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 כפות סוכר חום
  • ½ כפית רוטב סריאצ׳ה ( אפשר כמובן יותר או פחות לפי האהבה לחריף)
  • ½ כוס מים
  • חבילת טופו חתוך לקוביות
  • 3 כפות סויה
  • 2 כפות טריאקי
  • חבילת אפונת שלג
  • ½ חבילת אטריות אורז (את אטריות האורז יש להשרות כשעתיים בכלי עם מים לפני שימוש)
  • 1 בצל סגול חתוך לקוביות
  • ⅔ גזרים חתוכים לקוביות
  • כוס אגוזי קשיו קלויים
  • מעט שמן לטיגון

לרוטב:

  • ⅓ כוס סויה
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 כפות סוכר חום
  • ½ כפית רוטב סריאצ׳ה ( אפשר כמובן יותר או פחות לפי האהבה לחריף)
  • ½ כוס מים
אופן ההכנה:

בקערה שמים את קוביות הטופו, 3 כפות הסויה ו-2 כפות הטריאקי, מערבבים ומשאירים להשריה של שעה במקרר.
במחבת/סיר רחב עם מעט שמן מטגנים אותן כמה דקות עד להזהבה ומניחים בצד. מנגבים מעט את הסיר, מוסיפים טיפה שמן ומטגנים את הבצל 3-2 דקות. מוסיפים את הגזרים, מערבבים ומכסים ל 10-8 דקות עד שהגזרים מעט מתרככים.

מכינים את הרוטב- שמים את כל הרכיבים בקערה ומערבבים היטב.

מוסיפים את אטריות האורז ואת הרוטב, מערבבים וממשיכים בבישול 4-3 דקות עד שהאטריות התרככו. מוסיפים את הטופו ומערבבים. מוסיפים את אפונת השלג (אחרי שהסרנו את הקצוות ואת הסיב) וממשיכים לבשל עוד 5-4 דקות.
מפזרים את אגוזי הקשיו מעל ומגישים

מוצרים במתכון זה: