מלבי בסירופ ג'ינג'ר, למון גראס ותותים

המלבי המוכר בגרסה אסיאתית מפתיעה ומרעננת
סירופ בניחוחות ג'ינג'ר ולמון גראס שמקפיץ אותו לגבהים, אחרים.
קינוח קליל, לא מתוק מידי, שכיף לאכול בכל שעה

מאת: רות אוליבר

טיפים:
  • את הסירופ ניתן להכין מראש ולשמור במקרר מספר ימים
  • אפשר לוותר על התותים או להחליף בפי אחר שאוהבים

 

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

זמן כולל: 180 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 12 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • 1 ליטר חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 125 גרם סוכר
  • 85 גרם קורנפלור
לסירופ:
  • 300 גרם (1.5 כוסות) סוכר
  • 240 מל (1 כוס) מים
  • 30 גרם ג'ינג'ר פרוס
  • 2 גבעולי למון גראס חצויים
  • 5 טיפות תמצית מי זהר (אופציונלי)
  • 3-2 פרוסות סלק אדום לקבלת צבע אדום (אופציונלי)
להגשה:
  • פיסטוק גרוס
  • תותים
  • 1 ליטר חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 125 גרם סוכר
  • 85 גרם קורנפלור
לסירופ:
  • 300 גרם (1.5 כוסות) סוכר
  • 240 מל (1 כוס) מים
  • 30 גרם ג'ינג'ר פרוס
  • 2 גבעולי למון גראס חצויים
  • 5 טיפות תמצית מי זהר (אופציונלי)
  • 3-2 פרוסות סלק אדום לקבלת צבע אדום (אופציונלי)
להגשה:
  • פיסטוק גרוס
  • תותים
אופן ההכנה:

מכינים את הסירופ: שמים את כל חומרי הסירופ בסיר ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה מעט. מכבים את הלהבה ומקררים.
מסננים ומעבירים לכלי מזכוכית.

מכינים את המלבי: לסיר בינוני יוצקים 3/4 מכמות החלב, שמנת מתוקה וסוכר ומחממים.

בקערה קטנה מערבבים את יתרת החלב עם הקורנפלור.

כשהחלב חמים אך אינו רותח, מוסיפים את תערובת הקורנפלור תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת רותחת ונראים על פני השטח בועות גדולות. מסירים מהאש, יוצקים לתבניות אישיות ומקררים.

לקראת ההגשה יוצקים מהסירופ, מפזרים תותים ופיסטוקים לקראנץ' ומגישים

טיפים:
  • את הסירופ ניתן להכין מראש ולשמור במקרר מספר ימים
  • אפשר לוותר על התותים או להחליף בפי אחר שאוהבים