מק אנד צ'יז פטריות שיטאקי

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 50 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-4 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים לתבנית 20/30:
  • 2 כוסות פסטה (פנה\פוזילי) מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 1 חבילת שיטאקי פרוסה לפרוסות דקות
  • 200 גרם גבינת צ'דר מגוררת
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 3 כפות פירורי לחם זהובים
  • 1 כפית שום גבישי
לבשמל:
  • 30 גרם חמאה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • 3 כפות קמח
  • כוס וחצי חלב
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • 2 כוסות פסטה (פנה\פוזילי) מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 1 חבילת שיטאקי פרוסה לפרוסות דקות
  • 200 גרם גבינת צ'דר מגוררת
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 3 כפות פירורי לחם זהובים
  • 1 כפית שום גבישי
לבשמל:
  • 30 גרם חמאה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • 3 כפות קמח
  • כוס וחצי חלב
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:

ממיסים יחד בסיר את החמאה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. לאחר שהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שמשחים ומקבל צבע אגוזי. מוסיפים חלב בהדרגה תוך כדי בחישה עם מטרפה עד לבלילה חלקה וסמיכה. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט חלב תוך כדי בחישה.

מחממים שמן זית במחבת במחבת ומטגנים את פטריות השיטאקי תוך כדי ערבוב כ-4 דקות. ממליחים ומוסיפים בצל ירוק.

בקערה גדולה מערבבים את הפסטה עם רוטב הבשמל, הפטריות וחצי מכמות גבינת הצ'דר. מעבירים לתבנית מלבנית.

מערבבים את יתרת הצ'דר עם 3 כפות פירורי לחם זהובים, שום גבישי ומפזרים מעל.

אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות עד להשחמה.