זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
זמן כולל: 75 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-4 מנות
כשרות: פרווה
רכיבים ל-5 מנות:
- 2 כוסות תרד או עלי מנגולד קצוצים (רק החלק הירוק)
- 4 בצלצלי שאלוט או 1 בצל גדול קצוץ
- 3 כפות שמן זית
- 1 כוס שעועית לבנה לאחר השרייה של לילה במים
- 1 כוס עדשים ירוקות
- 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
- 2 גבעולי סלרי קצוץ כולל העלים
- 1 תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 כף שורש ג'ינג'ר מגורר
- 1 כף כורכום מגורר דק
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כף כמון
להגשה: לימון סחוט
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר עמוק ומטגנים קלות את הסלרי והבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את יתר הירקות והקטניות ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.
מוסיפים את התבלינים היבשים, הג'ינג'ר והכורכום הטרי מערבבים שוב.
מוסיפים 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בכיסוי חלקי כשעה, עד לריכוך הקטניות.
מגישים עם לימון סחוט מעל.