מרק עדשים, פטריות טריות ומיובשות של עז תלם

החורף תמיד עושה לי חשק לקערת מרק עדשים עשירה ומחממת, וכאן אני לוקח שניים מחומרי הגלם האהובים ביותר של החורף –
פטריות טריות ומיובשות משלל סוגים, ועדשים משלושה צבעים, ומשלב ביניהם למרק אחד משמח במיוחד.

מאת: עז תלם

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול/אפייה: 60 דקות

זמן כולל: 90 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-4 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים:
  • 2 חבילות פטריות מיובשות (לבחירה מכל הסוגים)
  • 3 כפות שמן זית
  • חבילה (350 ג') בצלצלי שאלוט, קלופים ופרוסים דק
  • 4-3 גזרים חתוכים לקוביות
  • 4-3 גבעולי סלרי, עם העלים, קצוצים דק
  • חבילה מיקס פטריות אקזוטי
  • חבילה פטריות יער
  • כפית שטוחה מלח גס (או יותר/פחות – לפי הטעם)
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
  • 3-2 כפות רוטב סויה איכותי
  • 1 כוס עדשים כתומות, שטופות היטב
  • 1 כוס עדשים ירוקות/חומות, שטופות היטב
  • 1/2 כוס עדשים שחורות, שטופות היטב
  • חופן עלי תרד שטופים
  • 2 חבילות פטריות מיובשות (לבחירה מכל הסוגים)
  • 3 כפות שמן זית
  • חבילה (350 ג') בצלצלי שאלוט, קלופים ופרוסים דק
  • 4-3 גזרים חתוכים לקוביות
  • 4-3 גבעולי סלרי, עם העלים, קצוצים דק
  • חבילה מיקס פטריות אקזוטי
  • חבילה פטריות יער
  • כפית שטוחה מלח גס (או יותר/פחות – לפי הטעם)
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
  • 3-2 כפות רוטב סויה איכותי
  • 1 כוס עדשים כתומות, שטופות היטב
  • 1 כוס עדשים ירוקות/חומות, שטופות היטב
  • 1/2 כוס עדשים שחורות, שטופות היטב
  • חופן עלי תרד שטופים
אופן ההכנה:

לפטריות המיובשות: יוצקים את המים הרותחים על הפטריות. משרים 30-20 דקות עד שהפטריות התרככו והמים קיבלו צבע חום.

בזמן ההשריה של הפטריות מתחילים להכין את המרק.

מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. את הפטריות הטריות קוצצים גס ומוסיפים לסיר, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים על להבה גבוהה 5-4 דקות עד לריכוך קל.

מוסיפים את רוטב הסויה ומבשלים דקה, עד שהוא מתאדה. מוסיפים את הירקות הקצוצים ומטגנים על להבה גבוהה 8-4 דקות תוך כדי ערבוב ועד שהירקות התרככו מעט.

מסננים את הפטריות המיובשות ממי ההשריה (שומרים את המים), סוחטים את הפטריות, קוצצים ומוסיפים למרק יחד עם העדשים השחורות והירוקות.

מוסיפים לסיר את מי ההשריה של הפטריות ועוד 3 כוסות מים. מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה 20-15 דקות, עד שהעדשים רכות אבל לא לגמרי.

מוסיפים את העדשים הכתומות וממשיכים לבשל 20-15 דקות נוספות עד שכל העדשים התרככו לחלוטין.

מוסיפים למרק עדשים עוד מים לפי הצורך ורמת הסמיכות שאוהבים.

לפני ההגשה, מוסיפים את עלי התרד, בוחשים אותם פנימה ומבשלים כ-2 דקות עד להתרככות.

טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.