לרכישת רכיבי המנה:
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
זמן כולל: 25 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: חלבי
רכיבים ל-4 מנות:
- 1 חבילה ניוקי
- 30 גרם חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
- 250 גרם דלעת חתוכה לקוביות 2 סמ
- 1 כפית סוכר
- 150 גרם (1חבילה) תרד
- 1חבילה של פטריות שי-מגי
- מלח
- פלפל שחור
- להגשה- פרמזן
אופן ההכנה:
מבשלים את הניוקי על פי הוראות היצרן.
בינתיים מחממים מחבת על אש בינונית, מחממים שמן וחמאה ומטגנים את השום כדקה, מוסיפים את הדלעת והסוכר ומטגנים 5-4 דקות עד שהדלעת מתחילה להזהיב ולהתקרמל. מוסיפים את התרד ומטגנים דקותיים או עד שנפח התרד יורד. מוסיפים את פטריות השי-מג'י, מקפיצים דקה. מוסיפים את הניוקי המבושלים ומקפיצים מספר דקות עד שהניוקי מזהיבים. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מעבירים לכלי הגשה, מגרדים בנדיבות פרמזן ומגישים.