סופריטו עוף עם תפוחי אדמה, בצלצלי שאלוט ופטריות

סופריטו חגיגי שמאגד בתוכו את כל מה שאנחנו אוהבים – עוף עסיסי, תפוחי אדמה זהובים ופטריות בשרניות.
מנה מלאת טעמים שמתבשלת לאט ומפזרת בבית ניחוחות חג משגעים

מאת רות אוליבר

זמן הכנה: 25 דקות

רמת קושי: בינוני

כמות: 6

כשרות: בשרי

רכיבים:

  • 2 כרעיים עוף מפורקים
  • 4-3 נתחי פרגיות נקיים משומן
  • ⅓ כוס שמן
  • 10 בצלצלי שאלוט נקיים ומקולפים של חוות תקוע
  • 10 ראשי שום פנינה שלמים ומקולפים של חוות תקוע
  • ¾ כוס מים/מרק עוף
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כפית קארי
  • ½ כפית פלפל אנגלי
  • 1 מקל קינמון
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס
  • 8 תפוחי אדמה בגודל אחיד, קלופים ופרוסים לפלחים
  • 1 סלסילה בייבי מלך היער של חוות תקוע
  • שמן לטיגון
  • 2 כרעיים עוף מפורקים
  • 4-3 נתחי פרגיות נקיים משומן
  • ⅓ כוס שמן
  • 10 בצלצלי שאלוט נקיים ומקולפים של חוות תקוע
  • 10 ראשי שום פנינה שלמים ומקולפים של חוות תקוע
  • ¾ כוס מים/מרק עוף
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כפית קארי
  • ½ כפית פלפל אנגלי
  • 1 מקל קינמון
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס
  • 8 תפוחי אדמה בגודל אחיד, קלופים ופרוסים לפלחים
  • 1 סלסילה בייבי מלך היער של חוות תקוע
  • שמן לטיגון
אופן ההכנה:

מחממים 4 כפות שמן במחבת רחבה ומטגנים את כל נתחי העוף מכל הצדדים עד להזהבה.
משמנים היטב סיר רחב ושטוח ומסדרים בתוכו את חלקי העוף והפרגיות, ביניהם מסדרים את בצלצלי השאלוט ושיני השום השלמות.
בקערה מערבבים את המרק/מים והתבלינים ויוצקים מעל העוף. מבשלים על להבה גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה על להבה קטנה. במידה וחסרים נוזלים נוסיף מעט מים רותחים. (עד שלב זה ניתן להכין יום מראש ולשמור במקרר).

מטגנים את הפטריות ותפוחי האדמה בשמן עמוק עד להזהבה. מוציאים וסופגים את עודפי השמן.

מפזרים את הפטריות ותפוחי האדמה מעל העוף, מניחים מעל מקל קינמון, מנענעים קלות את הסיר שהנוזלים יכסו את הירקות ומכסים.
מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך שעתיים. מדי פעם מנענעים קלות את הסיר שהרוטב יכסה את תפוחי האדמה ובמידת הצורך מוסיפים מעט מים.
מוציאים מהתנור מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד.

כלים: 1220ceramicstudio