סטייק מאיטאקי

ה-סטייק של הטבע!
וכל מילה נוספת מיותרת.
כמובן, אפשר להכין גם בגרסא טבעונית

מאת: בר פריימן

טיפים:
  • מומלץ להשתמש במחבת ברזל יצוקה אבל לא חובה

 

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 3 דקות

זמן בישול/אפייה: 7 דקות

זמן כולל: 10 דקות

רמת קושי: קל

כמות: מנה אחת

כשרות: חלבי\טבעוני

רכיבים:

  • חבילת פטריות מאי-טאקי
  • מעט שמן זית
  • 30 גרם חמאה \ תחליף חמאה טבעוני
  • 2 שיני שום
  • ענף רוזמרין (עם העלים)
  • מלח לפי הטעם
  • חבילת פטריות מאי-טאקי
  • מעט שמן זית
  • 30 גרם חמאה \ תחליף חמאה טבעוני
  • 2 שיני שום
  • ענף רוזמרין (עם העלים)
  • מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:

מחממים מחבת עם מעט שמן זית.

מניחים את צרור הפטריות השלם על המחבת ובעזרת מחבת כבדה נוספת לוחצים את הפטרייה כלפיי המחבת על מנת לשטח אותה.

אחרי 2-3 דקות הופכים את הפטרייה וחוזרים על הפעולה פעם נוספת עד שכל הנוזלים הניגרים מהפטרייה מצטמצמים. 

מכניסים לתוך המחבת חמאה, שום ורוזמרין ומפזרים מלח בנדיבות.

בעזרת כף משקים את הפטרייה בחמאה שנמסה על המחבת לקבלת טעמים חזקים של שום ורוזמרין! 

מוציאים ואוכלים מיד.

טיפים:
  • מומלץ להשתמש במחבת ברזל יצוקה אבל לא חובה

 

מוצרים במתכון זה: