זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
זמן כולל: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 2-3
כשרות: פרווה
רכיבים ל 3-2 מנות:
- 1 כוס אורז שחור לאחר בישול במים וסינון
- 6 בצלצלי שאלוט חצויים לחצאים \ לרבעים
- 1 בטטה גדולה קלופה חתוכה לקוביות קטנות
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 4 כפות עלי נענע קצוצים
- 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
- 3 כפות עלי טימין
- 3-2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס מיץ לימון \ ליים
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות סילאן
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים יחד את הגמבה, הטימין, קוביות הבטטה וחצאי השאלוט עם שמן זית , מלח ופלפל ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להשחמה. מצננים.
מערבבים את הירקות עם האורז, הנענע והפטרוזיליה.
מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט. מערבבים היטב ומגישים.