סלט אורז שחור ובצלצלי שאלוט

סלט שהוא ארוחה! טעים, בריא ומשביע. ניתן לשדרג עם גבינת פטה מפוררת מעל.

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

זמן כולל: 30 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 2-3

כשרות: פרווה

רכיבים ל 3-2 מנות:
  • 1 כוס  אורז שחור לאחר בישול במים וסינון
  • 6  בצלצלי שאלוט חצויים לחצאים \ לרבעים
  • 1 בטטה גדולה קלופה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות עלי נענע קצוצים
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
  • 3 כפות עלי טימין
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מיץ לימון \ ליים
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות סילאן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל
  • 1 כוס  אורז שחור לאחר בישול במים וסינון
  • 6  בצלצלי שאלוט חצויים לחצאים \ לרבעים
  • 1 בטטה גדולה קלופה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות עלי נענע קצוצים
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
  • 3 כפות עלי טימין
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מיץ לימון \ ליים
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות סילאן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל
אופן ההכנה:

בקערה מערבבים יחד את הגמבה, הטימין, קוביות הבטטה וחצאי השאלוט עם שמן זית , מלח ופלפל ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להשחמה. מצננים.

מערבבים את הירקות עם האורז, הנענע והפטרוזיליה.

מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט. מערבבים היטב ומגישים.