זמן הכנה: 10 דקות
זמן כולל: 10 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 2
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 2 ראשי אנדיב לבן ו/או אדום
- חצי חבילת אפונת שלג
- 10 אגוזי לוז קלויים שבורים
- כף פרמזן מגורר
לרוטב:
- 3 פילטים של אנשובי קצוץ דק (לא חובה)
- 2 כפות חרדל גרגירים
- חצי כוס שמן זית
- 2 כפות פרמז׳ן מגורד
- רבע כוס מיץ לימון טרי
- עלי פיטרוזליה קצוצים
- מלח ולפלפל
אופן ההכנה:
יוצקים לתוך צנצנת את רכיבי הרוטב ומשקשקים היטב עד למרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מפרידים את ראשי האנדיב לעלים שלמים ומסדרים בצלחת הגשה, מניחים מעל את האפונה החלוטה, יוצקים מהרוטב מפזרים אגוזים ופרמזן ומגישים.