סלט קריספי שאלוט ואנדיב

"אני תמיד אומרת שזה סלט של מלכים!
יש בו אנדיב אצילי, אגוזי מלך ופטריות בייבי מלך היער
בקיצור, סלט של משפחות מלוכה ויאמי אחד גדול!"

מאת: מאגי רז

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

זמן כולל: 30 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4-6 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים:
  • אנדיב לבן חוות תקוע
  • אנדיב אדום חוות תקוע
  • פטריות בייבי מלך היער חוות תקוע
  • בצלצלי שאלוט חוות תקוע
  • כף קורנפלור
  • אורוגולה / רוקט
  • בטטה חתוכה לקוביות
  • עגבניות שרי חצויות
  • אגוזי מלך חתוכים
  • עירית קצוצה
  • שומשום קלוי
  • אנדיב לבן חוות תקוע
  • אנדיב אדום חוות תקוע
  • פטריות בייבי מלך היער חוות תקוע
  • בצלצלי שאלוט חוות תקוע
  • כף קורנפלור
  • אורוגולה / רוקט
  • בטטה חתוכה לקוביות
  • עגבניות שרי חצויות
  • אגוזי מלך חתוכים
  • עירית קצוצה
  • שומשום קלוי
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות מורחים את קוביות הבטטה בשמן זית, מפזרים מלח גס ומכניסים לתנור ל 20 דק' במצב טורבו. 

חוצים לאורך את פטריות בייבי מלך היער ועם סכין בעדינות עושים צורת שתי וערב על הצד הפרוס של הפטרייה. מפזרים מעט מלח וצולים על מחבת נון סטיק. 

חותכים את השאלוט לטבעות. מכניסים לקופסא/שקית יחד עם כף קורנפלור ומשקשקים היטב עש שהטבעות מצופות. מטגנים עד להזהבה במעט שמן ומניחים בצד. 

טוחנים ביחד בשייקר – חצי תפוז סחוט, חצי צרור כוסברה, 2 כפות שמן זית, 2 כפות דבש, 2 כפות חומץ בן יין אדום, כפית חרדל, מלח ופלפל לבן.

להרכבת הסלט מניחים בקערת הגשה לפי הסדר – בתחתית מניחים אורוגולה/רוקט, מפרידים את עלי האנדיב ומניחים מעל, מפזרים את השרי והבטטה הצלויה, קריספי שאלוט, פטריות בייבי מלך היער צלויות, עירית ואגוזי מלך. מוסיפים את הרוטב שהכנו מעל ומפזרים שומשום קלוי.