סלט אנדיב עם תפוחים, ואגוזי מלך בוויניגרט סיידר

רכיבים ל-6 מנות:

  • 4 ראשי אנדיב חתוכים לרבעים
  • 2 תפוחים פרוסים דק
  • 10 צנוניות פרוסות דק
  • 2 בצלצלי שאלוט פרוסים דק
  • חופן גדול של אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס
  • 20 עלי נענע
  • 6 משמשים מיובשים פרוסים דק
  • מלח, פלפל

לויניגרט –

  • 1 כפית דבש
  • 2 כפיות ג'ינג'ר מגורר דק
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 כוס חומץ סיידר תפוחים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • 4 ראשי אנדיב חתוכים לרבעים
  • 2 תפוחים פרוסים דק
  • 10 צנוניות פרוסות דק
  • 2 בצלצלי שאלוט פרוסים דק
  • חופן גדול של אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס
  • 20 עלי נענע
  • 6 משמשים מיובשים פרוסים דק
  • מלח, פלפל

לויניגרט –

  • 1 כפית דבש
  • 2 כפיות ג'ינג'ר מגורר דק
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 כוס חומץ סיידר תפוחים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • חצי כפית מלח
אופן ההכנה:

מניחים את כל רכיבי הסלט בקערה גדולה.

בקערה קטנה מערבבים יחד את כל רכיבי הוויניגרט. יוצקים את הוויניגרט על הסלט ומערבבים בזהירות.

מעבירים לצלחות הגשה ומתבלים במעט מלח ופלפל ומגישים.