סלט ברוקולי וכרובית סגולה

כל מה שאתם צריכים לגוף שלכם בסלט אחד. סלט צבעוני וקראנצ'י ומלא בשפע אנרגיה. עם ביסים של מתיקות מהג'וג'י ברי, שלג של כרובית לבנה ורוטב הדרים משגע.

מאת: הילה וייס, בלוג אהבה יומיומית

רכיבים:
לסלט:
  • חצי כרובית לבנה
  • ברוקולי מפורק לפרחים קטנים
  • כרובית סגולה מפורקת לפרחים קטנים
  • 5 עלים מלב של חסה ערבית
  • חופן עלי תרד
  • חופן נבטי חמניה
  • חופן גרעיני דלעת
  • חופן גוג' ברי
  • כפית דבש
  • 1 כף שמן זית

לווניגרט:

  • 1 כף גדושה טחינה
  • מיץ מחצי תפוז
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כף סילאן
  • 1/2 כפית מלח גס או הימלאיה
  • 1 שן שום
לסלט:
  • חצי כרובית לבנה
  • ברוקולי מפורק לפרחים קטנים
  • כרובית סגולה מפורקת לפרחים קטנים
  • 5 עלים מלב של חסה ערבית
  • חופן עלי תרד
  • חופן נבטי חמניה
  • חופן גרעיני דלעת
  • חופן גוג' ברי
  • כפית דבש
  • 1 כף שמן זית

לווניגרט:

  • 1 כף גדושה טחינה
  • מיץ מחצי תפוז
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כף סילאן
  • 1/2 כפית מלח גס או הימלאיה
  • 1 שן שום
אופן ההכנה:

מכינים את הוינגרט: טוחנים הכל במעבד מזון לרוטב חלק. אם צריך מוסיפים עוד מיץ תפוז לקבלת רוטב נוזלי.

לסלט: טוחנים 3-4 פרחי כרובית לבנה במעבד מזון בפולסים עד לקבלת גרגירים קטנים, או שמסירים בסכין חדה רק את תפרחת הכרובית ללא השורש.
מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את פרחי הברוקולי וחולטים כ-5 דקות. מוציאים את הברוקולי ומעבירים מעט מים רותחים לקערית. חולטים את הגוג'י ברי לחמש דקות במי הברוקולי, מסננים.
במחבת על אש בינונית קולים את גרעיני הדלעת כחמש דקות. מסירים את הגרעינים מהאש ושמים במחבת את הגוג'י ברי המסוננים עם כף שמן זית וכפית דבש. צולים כחמש דקות ומסירים מהאש.
קורעים עלי חסה ותרד, מסדרים מעל נבטי חמנייה, גרעיני דלעת ואת פרחי הברוקולי והכרובית הסגולה, מפזרים מעל את קוקוס הכרובית הלבנה והגוג'י ברי המזוגג.
מגישים עם וינגריט הדרים.