סלט ירוק עם אנדיב וגבינת עיזים מקורמלת

סלט צבעוני פריך ואביבי. הגבינה מוסיפה את הטעם והמרקם הנכון
שילוב מדויק של קראנצ'י מצד אחד, רך ומתקתק מצד שני והאגוזים משלימים את השילוב המנצח.

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 5 דקות

זמן כולל: 15 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-4 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • 2 ראשי אנדיב אדום/ לבן מפורקים
  • 2 ראשי חסה לליק
  • 1 בצל אדום חצויי ופרוס דק
  • ½ חבילה עלי ביבי
  • 100 גרם אגוזי מלך שלמים או חצויים
  • 1 אשכול ענבים אדומים חצויים
לגבינה המקורמלת:
  • 1 גליל גבינת עיזים פרוס לפרוסות עבות
  • ½ כוס סוכר חום
לרוטב:
  • 6 כפות שמן
  • 3 כפות חומץ/לימון
  • 1 כפית ג'ינג'ר  מגורד
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
  • 1 כף רכז תפוזים/מנגו
  • 2 שני שום כתושות
  • מלח
  • 2 ראשי אנדיב אדום/ לבן מפורקים
  • 2 ראשי חסה לליק
  • 1 בצל אדום חצויי ופרוס דק
  • ½ חבילה עלי ביבי
  • 100 גרם אגוזי מלך שלמים או חצויים
  • 1 אשכול ענבים אדומים חצויים
לגבינה המקורמלת:
  • 1 גליל גבינת עיזים פרוס לפרוסות עבות
  • ½ כוס סוכר חום
לרוטב:
  • 6 כפות שמן
  • 3 כפות חומץ/לימון
  • 1 כפית ג'ינג'ר  מגורד
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
  • 1 כף רכז תפוזים/מנגו
  • 2 שני שום כתושות
  • מלח
אופן ההכנה:

מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, משקשקים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מקרמלים גבינה: פורסים את הגבינה ומעבירים למקפיא ל 10 דקות. מפזרים מעל מעט סוכר ומקרמלים בעזרת ברנר.

מרכיבים את הסלט: בקערת ערבוב גדולה מערבבים יחד את כל העלים, יוצקים מעט רוטב ומעבירים לקערת הגשה. מפזרים מעל אגוזים וענבים ומניחים מעל פרוסות גבינה מקורמלות. יוצקים עוד מהרוטב ומגישים מיד.