זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
זמן כולל: 15 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-4 מנות
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 2 ראשי אנדיב אדום/ לבן מפורקים
- 2 ראשי חסה לליק
- 1 בצל אדום חצויי ופרוס דק
- ½ חבילה עלי ביבי
- 100 גרם אגוזי מלך שלמים או חצויים
- 1 אשכול ענבים אדומים חצויים
לגבינה המקורמלת:
- 1 גליל גבינת עיזים פרוס לפרוסות עבות
- ½ כוס סוכר חום
לרוטב:
- 6 כפות שמן
- 3 כפות חומץ/לימון
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורד
- 1 כף סוכר
- 1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
- 1 כף רכז תפוזים/מנגו
- 2 שני שום כתושות
- מלח
אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, משקשקים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מקרמלים גבינה: פורסים את הגבינה ומעבירים למקפיא ל 10 דקות. מפזרים מעל מעט סוכר ומקרמלים בעזרת ברנר.
מרכיבים את הסלט: בקערת ערבוב גדולה מערבבים יחד את כל העלים, יוצקים מעט רוטב ומעבירים לקערת הגשה. מפזרים מעל אגוזים וענבים ומניחים מעל פרוסות גבינה מקורמלות. יוצקים עוד מהרוטב ומגישים מיד.