טארט טאטן אנדיב

רכיבים:
  • 3 ראשי אנדיב פרוסים לרבעים לאורכם
  • 1 חבילת בצק עלים מופשר
  • 4 כפות סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית שום גבישי
  • 3 כפות טימין טרי רק העלים

הצעת הגשה: שמנת חמוצה\ קרם פרש

  • 3 ראשי אנדיב פרוסים לרבעים לאורכם
  • 1 חבילת בצק עלים מופשר
  • 4 כפות סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית שום גבישי
  • 3 כפות טימין טרי רק העלים

הצעת הגשה: שמנת חמוצה\ קרם פרש

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

ממיסים חמאה במחבת בקוטר 26 שמתאימה גם לאפייה, מניחים את רבעי האנדיב, מתבלים בשום, מלח ופלפל ומטגנים על להבה נמוכה בעדינות מכל הצדדים עד להתרככות האנדיב וקבלת צבע זהוב.

מוציאים את האנדיב לצלחת.

מניחים נייר אפייה בתחתית המחבת, מזלפים שמן זית ומפזרים סוכר חום. מסדרים בצורה מעגלית את האנדיב ומפזרים טימין . חותכים בצק עלים בקוטר המחבת, מניחים על האנדיב ותוחבים את הקצוות בין האנדיב ושולי המחבת. אופים כ- 25 דקות עד להזהבה.

הופכים בזהירות את המחבת על צלחת הגשה ומסירים בזהירות את הנייר.

מגישים לצד שמנת חמוצה.