צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן כולל: 11 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4-6
כשרות: פרווה
רכיבים ל 6-4 מנות:
- 4-2 יחידות אנדיב לבן או אדום
- 1פלפל ירוק לא חריף (אפשר חריף)
- 3 גבעולי בצל ירוק
- 2 חופנים רוקט
- 8 משמשים (או כל פרי אחר שאוהבים) מגולענים מחולקים ל-6
וינגרט על בסיס פירות יער:
- 2 כפות פריגת פירות יער (קפוא) או 50 ג' פירות יער קפואים טחונים
- 4 כפות שמן זית
- 3 כפות חומץ
- 3 כפות מיץ לימון
- 2 כפות סוכר
- 1 כף דבש
- 1 שיני שום כתוש
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל
- להגשה: שקדים קלויים
אופן ההכנה:
חוצים את ראשי האנדיב לאורכם. את החלק הקרוב לבסיס פורסים לחצאי עיגולים, את הקצה משאירים שלם לקבלת סירות קטנות.
מניחים את כל רכבי הסלט בקערה ומכינים את הרוטב: יוצקים את חומרי הרוטב לצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.
לפני ההגשה יוצקים מחצית מהרוטב על הסלט בקערה מערבבים.
מעבירים לכלי הגשה, בעזרת כף מזלפים את יתרת הרוטב, מפזרים שקדים ומגישים מיד.