סלט שורשים בוויניגרט למון גראס תאילנדי

מאת: רות אוליבר

טיפים:
  • אפשר להשתמש בכל ירק פריך שאתם אוהבים
  • ניתן לחסוך את עבודת חיתוך הירקות ולהשתמש בירקות חתוכים מראש
  • את הרוטב ניתן לשמור עד שלושה ימים במקרר
  • הרוטב מתאים גם לסלט ירוק ויהיה מופלא כמרינדה לחזה עוף על האש

זמן הכנה: 10 דקות

זמן כולל: 15 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים:
  • 2 גזרים פרוסים לג'וליאנים עבים
  • 2 ראשי קולורבי פרוסים ג'וליאנים עבים
  • 1 סלק טרי פרוס לג'וליאנים עבים
  • 1 תפוח עץ ירוק פרוס ג'וליאנים עבים
  • ¼ כרוב סגול פרוס לרצועות
  • 1 בצל סגול רצועות דקות

לוויניגרט:

  • 2 גבעולי למון גראס החלק הלבן חתוך לפרוסות
  • ¼ כוס שמן
  • 1/3 כוס חומץ
  • ¼ כוס צ'ילי מתוק
  • ¼ כוס מירין/ כף דבש
  • 1 שן שום פנינה (או 2 שיני שום)
  • ¼ צרור כוסברה
  • מלח

להגשה- שומשום קלויי / בוטנים קלויים

  • 2 גזרים פרוסים לג'וליאנים עבים
  • 2 ראשי קולורבי פרוסים ג'וליאנים עבים
  • 1 סלק טרי פרוס לג'וליאנים עבים
  • 1 תפוח עץ ירוק פרוס ג'וליאנים עבים
  • ¼ כרוב סגול פרוס לרצועות
  • 1 בצל סגול רצועות דקות

לוויניגרט:

  • 2 גבעולי למון גראס החלק הלבן חתוך לפרוסות
  • ¼ כוס שמן
  • 1/3 כוס חומץ
  • ¼ כוס צ'ילי מתוק
  • ¼ כוס מירין/ כף דבש
  • 1 שן שום פנינה (או 2 שיני שום)
  • ¼ צרור כוסברה
  • מלח

להגשה- שומשום קלויי / בוטנים קלויים

אופן ההכנה:

מכינים את הוויניגרט: שמים את כל חומרי הרוטב במיכל גבוה וטוחנים בבלנדר מוט לרוטב חלק ואחיד. טועמים מתקנים תיבול במידת הצורך ושומרים סגור במקרר עד לשימוש.

מרכיבים את הסלט- שמים את כל הירקות החתוכים בקערה, ממש לפני ההגשה יוצקים מהרוטב ומערבבים היטב. מפזרים שומשום או בוטנים ומגישים מיד.

טיפים:
  • אפשר להשתמש בכל ירק פריך שאתם אוהבים
  • ניתן לחסוך את עבודת חיתוך הירקות ולהשתמש בירקות חתוכים מראש
  • את הרוטב ניתן לשמור עד שלושה ימים במקרר
  • הרוטב מתאים גם לסלט ירוק ויהיה מופלא כמרינדה לחזה עוף על האש