זמן הכנה: 10 דקות
זמן כולל: 15 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4 מנות
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 2 גזרים פרוסים לג'וליאנים עבים
- 2 ראשי קולורבי פרוסים ג'וליאנים עבים
- 1 סלק טרי פרוס לג'וליאנים עבים
- 1 תפוח עץ ירוק פרוס ג'וליאנים עבים
- ¼ כרוב סגול פרוס לרצועות
- 1 בצל סגול רצועות דקות
לוויניגרט:
- 2 גבעולי למון גראס החלק הלבן חתוך לפרוסות
- ¼ כוס שמן
- 1/3 כוס חומץ
- ¼ כוס צ'ילי מתוק
- ¼ כוס מירין/ כף דבש
- 1 שן שום פנינה (או 2 שיני שום)
- ¼ צרור כוסברה
- מלח
להגשה- שומשום קלויי / בוטנים קלויים
אופן ההכנה:
מכינים את הוויניגרט: שמים את כל חומרי הרוטב במיכל גבוה וטוחנים בבלנדר מוט לרוטב חלק ואחיד. טועמים מתקנים תיבול במידת הצורך ושומרים סגור במקרר עד לשימוש.
מרכיבים את הסלט- שמים את כל הירקות החתוכים בקערה, ממש לפני ההגשה יוצקים מהרוטב ומערבבים היטב. מפזרים שומשום או בוטנים ומגישים מיד.