סלמון ברוטב רימונים-ג'ינג'ר

סלמון עסיסי עם מתיקות רימונים ועוקץ עדין של ג'ינג'ר
מנה עיקרית קלילה אך מרשימה, עם טעמים חגיגיים שמתאימים במיוחד לחגי תשרי

מאת רות אוליבר

זמן הכנה: 8 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

זמן כולל: 18 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6

כשרות: פרווה

רכיבים:

  • 6 נתחי סלמון

למרינדה:

  • ¼ כוס רכז רימונים
  • 1 כפית פפריקה
  • ⅓ כוס סירופ מייפל/דבש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית חרדל גרגירים
  • 1 כפית רוזמרין קצוץ דק
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום כתושות/שן פנינה אחת
  • 3 כפות מיץ לימון (אופציונלי)
  • כפית גדושה ג'ינג'ר קצוץ
  • 1 גבעול למון גראס קצוץ דק

להגשה:

  • גרגירי רימון
  • ענפי רוזמרין
  • 6 נתחי סלמון

למרינדה:

  • ¼ כוס רכז רימונים
  • 1 כפית פפריקה
  • ⅓ כוס סירופ מייפל/דבש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית חרדל גרגירים
  • 1 כפית רוזמרין קצוץ דק
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום כתושות/שן פנינה אחת
  • 3 כפות מיץ לימון (אופציונלי)
  • כפית גדושה ג'ינג'ר קצוץ
  • 1 גבעול למון גראס קצוץ דק

להגשה:

  • גרגירי רימון
  • ענפי רוזמרין
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערה קטנה מערבבים את רכיבי המרינדה עד לקבלת תערובת אחידה.
מסדרים את נתחי הדג בתבנית, יוצקים את המרינדה ומעסים קלות.
אופים 15-10 דקות, מוציאים מהתנור ו"משקים" את הסלמון ברוטב שנוצר בתחתית.
מעבירים לצלחת הגשה, מעטרים בגרגירי רימון טריים וגבעולי רוזמרין, ומגישים.

כלים: 1220ceramicstudio