ספרינג רול עם רוטב חמאת בוטנים

מתכון אביבי וצבעוני במיוחד
מלא ירקות ופטריות שי-מג'י ברוטב חמאת בוטנים מטריף!

מאת: בר פיירמן

טיפים:

  • על מנת למנוע הדבקה של הספרינג רולס, יש להניח אותם במרחק אחד מהשני.
  • ניתן לטגן את הספרינג רולס בצורה הבאה – מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים את הספרינג רולס בזהירות עד שמזהיבים היטב. מוציאים על רשת כדי לשמור על הקריספיות.

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 40 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

זמן כולל: 60 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-8 מנות

כשרות: פרווה/טבעוני

רכיבים:

למילוי:

  • חבילת פטריות שימג׳י 
  • 2 כפות מירין
  • כף סויה
  • מעט מייפל\דבש
  • 150 גרם אטריות שעועית
  • רבע כרוב קצוץ
  • גזרים צבעוניים מגורדים
  • צרור בצל ירוק
  • צרור כוסברה (לא חובה)
  • צ'ילי חריף אדום
  • חבילת דפי אורז

לרוטב חמאת בוטנים:

  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • חצי כוס מים רותחים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות סויה
  • כפית שמן שומשום
  • 2 כפות מירין

למילוי:

  • חבילת פטריות שימג׳י 
  • 2 כפות מירין
  • כף סויה
  • מעט מייפל\דבש
  • 150 גרם אטריות שעועית
  • רבע כרוב קצוץ
  • גזרים צבעוניים מגורדים
  • צרור בצל ירוק
  • צרור כוסברה (לא חובה)
  • צ'ילי חריף אדום
  • חבילת דפי אורז

לרוטב חמאת בוטנים:

  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • חצי כוס מים רותחים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות סויה
  • כפית שמן שומשום
  • 2 כפות מירין
אופן ההכנה:

משרים את אטריות השעועית במים חמים. מסננים, חותכים מעט בעזרת מספריים ומצננים. על מחבת עם מעט שמן שומשום צורבים את הפטריות עד להשחמה קלילה. מוסיפים פנימה את הרטבים, מצמצמים טיפה על אש גבוה ומניחים בצד לצינון מלא.      

בינתיים מכינים את הרוטב – מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת רוטב אחיד.

על משטח מעט משומן פורסים דף אורז שטבלנו כמה שניות בצלחת עם מים וממלאים שורה ישרה של המלית. מקפלים את הצדדים ומגלגלים (כמו בסרטון ההכנה).

מגישים לצד הרוטב. 

טיפים:

  • על מנת למנוע הדבקה של הספרינג רולס, יש להניח אותם במרחק אחד מהשני.
  • ניתן לטגן את הספרינג רולס בצורה הבאה – מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים את הספרינג רולס בזהירות עד שמזהיבים היטב. מוציאים על רשת כדי לשמור על הקריספיות.

מוצרים במתכון זה: