זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
זמן כולל: 150 דקות
רמת קושי: קל
כשרות: פרווה
רכיבים לתבנית עגולה קוטר 22/20 ס"מ:
- 50 גרם שקדים פרוסים קלויים
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 350 גרם (2.5 כוסות) קמח
- 10 גרם (1 חבילה) אבקת אפייה
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כף קינמון
- 30 גרם (2 כפות) ג'ינג'ר טרי מגורד
- 70 גרם קוקוס קלוי
- 120 מ"ל (1/2 כוס+2 כפות) שמן קנולה
- 1 כוס (300 גרם) דבש/סילאן
- 3 ביצים גודל L
- 240 מ"ל (כוס) קפה שחור
- 1 כפית גדושה נס קפה
לתפוחים מזוגגים:
- 3 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות 1 ס"מ
- 3 כפות שמן או 30 גרם חמאה
- 3 כפות דבש
- 2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק עם סכין
- ½ כפית קינמון (אופציונלי)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
משמנים תבנית, מפזרים את השקדים הפרוסים על תחתית ודפנות התבנית.
בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים היבשים: סוכר, קמח, אבקת אפיה, סודה לשתייה, תבלינים וקוקוס קלוי.
בקערה גדולה טורפים יחד את כל החומרים הרטובים: שמן, דבש, ביצים, קפה (מערבבים את הקפה שחור עם הנס קפה).
מוסיפים תוך כדי טריפה (כדאי לעבוד עם מטרפה) את החומרים היבשים לחומרים הרטובים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
יוצקים לתבנית ואופים 45-40 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
מכינים את הזיגוג: מחממים שמן/חמאה עם דבש במחבת ברגע שהדבש מתחיל לבעבע ולרתוח מוסיפים את הג'ינג'ר ואת התפוחים ונותנים להם להתקרמל עד שלא נותרים במחבת נוזלים והתפוחים מזהיבים אך לא רכים מידי.
מחלצים את העוגה מהתבנית עורמים תפוחי עץ מקורמלים ומגישים.