

זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
זמן כולל: 55 דקות
רמת קושי: קל
כשרות: חלבי
רכיבים לתבנית בקוטר 22:
- 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 200 גרם (כוס) סוכר
- 3 ביצים
- 1 כפית וניל
- 1 כף ג'ינג'ר מגורד של חוות תקוע
- כף גרידת לימון
- 50 גרם יוגורט יווני
- 100 גרם קמח
- 100 גרם שקדים טחונים (קמח שקדים)
- 1 כפית אבקת אפייה
- 50 גרם שקדים פרוסים לקישוט (אפשר גם עם קליפה)
לסירופ:
- 120 גרם (⅓ כוס) דבש
- 80 מ"ל (⅓ כוס ) מים
- 2 כפות ג'ינג'ר מגורד של חוות תקוע
- סרט של קליפת לימון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הסירופ: יוצקים את כל הרכיבים לסיר קטן מבשלים עד לרתיחה ועוד דקה ומכבים את האש. מכסים ומצננים.
לעוגה: בקערה מערבבים את הקמח, השקדים ואבקת אפייה.
במיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר עד למרקם אוורירי. מוסיפים את הביצים, כל פעם אחת עד שהיא נטמעת היטב. מוסיפים יוגורט, תמצית וניל, ג'ינג'ר ולימון ומערבלים עד לאיחוד. מורידים את מהירות המיקסר למינימום, מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, מיישירים ומפזרים שקדים פרוסים. אופים כ-35 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
מוציאים את העוגה, מחוררים את העוגה בעזרת קיסם, יוצקים את הסירופ ומספיגים. ניתן להגיש את העוגה בעודה חמה או בטמפרטורת החדר. מומלץ עם תוספת גלידה או שמנת של פעם.
![]()
![]()
כלים: 1220ceramicstudio





