פולנטה עם פטריות

היא טעימה, קלה להכנה, ובימים טרופים נותנת תחושה של קצת רוגע ושלווה
פולנטה עם פטריות מנחמת ומפנקת שאי אפשר להפסיק לאכול!

👈🏼לצפייה בסרטון ההכנה – הקליקו כאן👉🏼

טיפים:

  • להכנת ציר פטריות בייתי ניתן להשרות פטריות מיובשות במים חמים במשך 20 דק' ולשמור את מיי ההשריה בהקפאה עד לשימוש.
  • במידה ואין ציר ירקות\פטריות ניתן להשתמש ב- 2 כוסות מים ואבקת מרק.

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

זמן כולל: 30 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 3-4 מנות

כשרות: פרווה/טבעוני

רכיבים :

  • חבילת פטריות שיטאקי (חתוך דק, ללא רגל הפטריה))
  • חבילת פטריות שי-מג'י (ללא השורש)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל
  • כפית תימין יבש
  • כפית מרווה קצוצה או רוזמרין
  • כף רסק עגבניות
  • 2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
  • כף קמח
  • 2 כוסות ציר ירקות\פטריות

להגשה:

  • פולנטה מוכנה (לפי הוראות היצרן על האריזה)
  • פטרוזיליה קצוצה
  • חבילת פטריות שיטאקי (חתוך דק, ללא רגל הפטריה))
  • חבילת פטריות שי-מג'י (ללא השורש)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל
  • כפית תימין יבש
  • כפית מרווה קצוצה או רוזמרין
  • כף רסק עגבניות
  • 2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
  • כף קמח
  • 2 כוסות ציר ירקות\פטריות

להגשה:

  • פולנטה מוכנה (לפי הוראות היצרן על האריזה)
  • פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:

במחבת רחבה מחממים שמן זית.

מטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרכך, מוסיפים את השום ומטגנים קלות.

מגבירים את האש, מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד לקבלת צבע יפה (כ-3 דקות).

מנמיכים את האש לבינונית. מוסיפים תימין, מרווה, רסק עגבניות וקוביות עגבניות, מערבבים היטב ומבשלים במשך 2 דקות.

מוסיפים כף קמח מערבבים ומבשלים עוד דקה.

מוסיפים 2 כוסות ציר ומערבבים עד שמסמיך.

מעבירים לקערת הגשה עם פולנטה מוכנה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל.

👈🏼לצפייה בסרטון ההכנה – הקליקו כאן👉🏼

טיפים:

  • להכנת ציר פטריות בייתי ניתן להשרות פטריות מיובשות במים חמים במשך 20 דק' ולשמור את מיי ההשריה בהקפאה עד לשימוש.
  • במידה ואין ציר ירקות\פטריות ניתן להשתמש ב- 2 כוסות מים ואבקת מרק.