פטריות וולינגטון של אפרת ליכטנשטט

את הוולינגטון הזה אתם בטוח תצליחו להכין!
המנה המיתולוגית והחגיגית מגיעה הפעם עם טוויסט שהופך את האתגר לפשוט להכנה וטעים בטירוף
השילוב המפנק של פטריות אקזוטיות, גבינת עיזים רכה והפריכות של הבצק, ישאיר את הסועדים עם פה פעור, בתקווה לביס נוסף לפני שהכל נחטף.

מאת: אפרת ליכטנשטט

טיפים:
  • אם אין גלגלת ליצירת רשת ניתן לפרוס רצועות דקות מהבצק ולהניח על המאפה בדוגמת פסים אלכסוניים או מעוינים.
  • מומלץ לפרוס את המאפה ממש בזמן ההגשה על מנת ליהנות מיופיו המרהיב לפני הפריסה ואחריה. 

לרכישת רכיבי המנה:

לרכישת רכיבי המנה:

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

זמן כולל: 90 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-4 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:
למילוי:
  • 2 חבילות מיקס פטריות אקזוטי קצוצות
  • 8 בצלצלי שאלוט קצוצים דק דק 
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק דק
  • גרידה מחצי לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 1 כף מיץ לימון
למאפה:
  • 1 חבילת בצק עלים חמאה מופשר היטב
  • 1 יחידה גליל גבינת עזים פרומעז
  • 1 ביצה טרופה להברשה
למילוי:
  • 2 חבילות מיקס פטריות אקזוטי קצוצות
  • 8 בצלצלי שאלוט קצוצים דק דק 
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק דק
  • גרידה מחצי לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 1 כף מיץ לימון
למאפה:
  • 1 חבילת בצק עלים חמאה מופשר היטב
  • 1 יחידה גליל גבינת עזים פרומעז
  • 1 ביצה טרופה להברשה
אופן ההכנה:

במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את השאלוט עד שהוא שקוף.

מוסיפים את הפטריות, מערבבים, מנמיכים להבה, מכסים ומאפשרים לפטריות להגיר נוזלים כ- 5 דקות.

מסירים את המכסה ומטגנים עד שלא נותרו נוזלים במחבת.

מוסיפים מלח ופלפל ומטגנים 2 דקות נוספות.

מכבים את הלהבה ומוסיפים למחבת פטרוזיליה ולימון. מערבבים ומצננים.

פותחים את הבצק וחותכים חתיכה גדולה ברוחב 20-25 ס״מ.

פורסים את הגבינה לפרוסות דקות ומניחים על הבצק, משטחים מעל את תערובת הפטריות ומגלגלים לגליל סגור היטב והדוק מכל הכיוונים. מברישים בביצה.

חותכים מהבצק עוד חתיכה ברוחב 15-20 ס״מ ובעזרת גלגלת (שאפשר למצוא בחנויות כלי מטבח) יוצרים רשת ומניחים בעדינות רבה מעל המאפה ומסירים את השאריות מסביב ומברישים שוב בביצה.

משאירים את הגליל לנוח במקפיא או במקרר עד שהתנור מתחמם ל-180 מעלות על טורבו.

כשהתנור חם מעבירים את המאפה מהקירור ישירות לתנור.

אופים 40-50 דקות או עד שהמאפה שחום ויפהפה.

חשוב לחכות לפחות 20 דקות לפני שפורסים.

טיפים:
  • אם אין גלגלת ליצירת רשת ניתן לפרוס רצועות דקות מהבצק ולהניח על המאפה בדוגמת פסים אלכסוניים או מעוינים.
  • מומלץ לפרוס את המאפה ממש בזמן ההגשה על מנת ליהנות מיופיו המרהיב לפני הפריסה ואחריה.