פטריות של חורף ומינוט סטייק על לחם כפרי

לפני שיתחילו הברקים והרעמים יצאתי ללקט קצת פטריות היישר מבטן האדמה אל תוך ווק לוהט חתכתי לחם מהכפר והוספתי מינוט סטייק..
אז איך עושים? מה עושים? בואו איתי...

מאת: רותם בן מויאל

לרכישת רכיבי המנה:

לרכישת רכיבי המנה:
רכיבים ל-4 מנות:
  • 3 כפות שמן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 3 כפות שטוחות סוכר חום
  • 1/2 צילי אדום חריף קצוץ / פרוס
  • 1/2 כפית ג׳ינג׳ר מגורד
  • 1 בצל ירוק חתוך לרצועות
  • 300 גרם מינוט סטייק (פרוסות דקות )
  • 1 חבילה פטריות מלך היער פרוסות דק
  • 1 חבילה פטריות שי-מג'י מופרדות מהבסיס
  • 3 כפות שמן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 3 כפות שטוחות סוכר חום
  • 1/2 צילי אדום חריף קצוץ / פרוס
  • 1/2 כפית ג׳ינג׳ר מגורד
  • 1 בצל ירוק חתוך לרצועות
  • 300 גרם מינוט סטייק (פרוסות דקות )
  • 1 חבילה פטריות מלך היער פרוסות דק
  • 1 חבילה פטריות שי-מג'י מופרדות מהבסיס
אופן ההכנה:

מחממים היטב מחבת ווק בלהבה הכי גבוהה, מוסיפים שמן ומיד את השום ומקפיצים מעט.

מוסיפים את הסויה והסוכר ומערבבים. לאחר מכן את הצ׳ילי והג׳ינג׳ר ממשיכים לבשל על להבה גבוהה עד שהסוכר נמס והרוטב מתחיל להצטמצם. מוסיפים את הפטריות עד להתקרמלות. מוצאים לצלחת בצד.

באותה המחבת מקפיצים קלות את נתחי הבשר ומיד מצרפים את הפטריות.

מוסיפים למחבת בצל ירוק ומסירים מהאש.

פורסים לחם כפרי, מסדרים מהפטריות המוקפצות בנדיבות ומגישים.