פילה דג מטוגן עם רוטב ג'ינג'ר

מתכון מעולה לדג מטוגן כשהרוטב במנה עושה את כל ההבדל!
רוטב לימוני עם שורש ג'ינג'ר טרי שמוסיף טעם פיקנטי ועוקצני

מאת ונסה חתוקאי

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

זמן כולל: 25 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4

כשרות: פרווה

רכיבים:

לדג:

• 4 יחידות פילה דג לבן (כל סוג)
• ⅓ כוס קמח
• מלח, פלפל שחור

לרוטב ג'ינג'ר:
• 3 כפיות ג'ינג'ר קצוץ דק
• ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
• 1 שן שום כתושה
• ⅓ כוס מיץ לימון
• 4 כפות שמן זית
• מלח

לדג:

• 4 יחידות פילה דג לבן (כל סוג)
• ⅓ כוס קמח
• מלח, פלפל שחור

לרוטב ג'ינג'ר:
• 3 כפיות ג'ינג'ר קצוץ דק
• ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
• 1 שן שום כתושה
• ⅓ כוס מיץ לימון
• 4 כפות שמן זית
• מלח

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את הקמח, המלח והפלפל ומקמחים את הדגים היטב משני הצדדים.
מחממים שמן במחבת גדולה וכשהמחבת רותחת מניחים את הדג עם העור כלפי מטה, מטגנים את הדג כ 5 דקות עד שהעור ניהיה קריספי, הופכים ומטגנים גם את הצד השני כ 5-4 דקות.

בקערת נפרדת מערבבים את כל מצרכי הרוטב.
מעבירים את הדג לצלחת הגשה, יוצקים מעליו את רוטב הג'ינג'ר ומגישים.

מוצרים במתכון זה: