פיצה כשרה לפסח עם פטריות יער

מתכון פטנט לבצק פיצה ללא לישה וללא התפחה!
אם לא סופרים את המלח והסוכר מגלים שיש לנו בצק מטורף מ 2 רכיבים
וכל שנותר הוא למרוח רוטב ולפזר את התוספות שאוהבים מעל ולתנור!

מאת רות אוליבר

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

זמן כולל: 25 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 3 פיצות אישיות

כשרות: חלבי

רכיבים:

 

לבצק:
  • 2 כוסות קמח ללא גלוטן כשר לפסח
  • ½ כפית אבקת אפיה
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כוס יוגורט איכותי
לטופינג:
  • ½ כוס רוטב עגבניות מוכן לפיצה
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1 חבילה פטריות יער
  • 1 בצל שאלוט פרוס דק
  • 4-3 גבעולי בזיליקום טריים
  • 1 כדור גדול מוצרלה טרייה
  • שמן זית
לבצק:
  • 2 כוסות קמח ללא גלוטן כשר לפסח
  • ½ כפית אבקת אפיה
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כוס יוגורט איכותי
לטופינג:
  • ½ כוס רוטב עגבניות מוכן לפיצה
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1 חבילה פטריות יער
  • 1 בצל שאלוט פרוס דק
  • 4-3 גבעולי בזיליקום טריים
  • 1 כדור גדול מוצרלה טרייה
  • שמן זית
אופן ההכנה:

מכינים בצק: שמים את כל המרכיבים למעט היוגורט בקערה ומוסיפים את היוגורט בהדרגה תוך כדי ערבוב עם כף עד שנאסף בצק נעים ונוח לעבודה.

מחלקים את הבצק ל 3 כדורים.

מחממים תנור לחום גבוהה (300-250 מעלות)

על משטח מקומח קלות ובעזרת הידיים, פותחים את הבצק לעיגול בגודל הרצוי.

מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה, מורחים רוטב עגבניות מפזרים מעט מוצרלה מגורדת, את התוספות ומעל שוב גבינה

אופים כ-8 דקות עד שהשוליים זהובים. מוציאים מהתנור

קורעים פיסות גדולות מכדור המוצרלה ומפזרים על הפיצה, מפזרים עלי בזיליקום, יוצקים מעט שמן זית ומגישים.