צילום: אפיק גבאי
זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
זמן כולל: 45 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 2-3
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 1 חבילת פסטה בכל צורה שאוהבים
- 1 מגשית פטריות שיטאקי, חצויות (יש להסיר את רגל הפטרייה)
- 6 שיני שום, פרוסות
- 3/4 כוס אגוזי פקאן טבעיים
- 8 עגבניות תמר או עגבניות קטנות וקשות, חצויות
- 1 כוס עלי בזיליקום
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
להגשה:
- חופן עלי בזיליקום
- 3-4 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את העגבניות החצויות. מפזרים מלח גס ופלפל גרוס, יוצקים מעט שמן זית ואופים בחום כ-20 דקות, עד שהעגבניות משחימות מעט ומצטמקות, אך עדיין שומרות על עסיסיותן. אפשר להשתמש במקום בעגבניות לחות.
מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן.
מחממים שמן זית במחבת עמוקה ורחבה מאוד או סיר סוטאז'; ומקפיצים את הפסטה יחד פטריות, שום ואגוזי פקאן, למשך 3 עד 5 דקות. ממליחים ומפלפלים.
מוסיפים למחבת את הפסטה המוקפצת, חצאי העגבניות ועלי הבזיליקום, ומערבבים הכל יחד. מקפיצים עוד כ-3 דקות ומכבים את האש.
בעת ההגשה מפזרים על כל מנה עוד כמה עלי בזיליקום טרי וגבינת פרמז'ן מגוררת.