צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 55 דקות
זמן כולל: 75 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 46 מנות
כשרות: בשרי
רכיבים:
- נתחי פרגיות מוכנים למילוי (1 קילו)
- 1/3 כוס צנוברים קלויים
- 1 סלסילה של פטריות שי-טאקי קצוצות, ללא הרגל
- 1 בצל או 3 בצלצלי שאלוט פרוסים לרצועות
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף רוטב סויה
- כוס עלי כוסברה טריים קצוצים (או פטרוזיליה)
- מלח, פלפל
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כוס צימוקים
- מעט שמן קנולה
- ½ חבילת בצלצלי שאלוט שלמים מקולפים
לרוטב:
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף שמן קנולה
- 3 כפות דבש
- 1.5 כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד ריכוך קל. מוסיפים שום, מערבבים קלות ומוסיפים את הפטריות, רוטב הסויה, הפפריקה, והפלפל, ומטגנים עד שהפטריות מתרככות. מסירים מהאש ומוסיפים כוסברה, צנוברים וצימוקים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מניחים מעט מתערובת המילוי על כל אחד מנתחי הפרגיות, מגלגלים וסוגרים בעזרת קיסם.מעבירים את הפרגיות לתבנית ומוסיפים את בצלצלי השאלוט השלמים. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הפרגיות והבצלצלים.
מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים במשך חצי שעה. מסירים את רדיד האלומיניום, מרטיבים את הפרגיות בנוזלים שהצטברו, ואופים 15-10 דקות נוספות, עד שהפרגיות מוכנות לאכילה ועסיסיות. מעבירים למצב גריל ואופים 5 דקות נוספות עד להשחמה. מסירים את הקיסמים ומגישים.
אפשר להסמיך את הרוטב שהצטבר בתחתית התבנית ולזגג את הממולאים – מעבירים את הנוזלים לסיר קטן, מוסיפים 2 כפיות קורנפלור מהולות במעט מים, ומחממים על להבה בינונית עד להסמכה.
** הערה להכנה מראש: אפשר להכין את המנה ערב קודם, לשמור אותה במקרר עטופה ברדיד אלומיניום, ולפני האפייה לצקת את הרוטב, לאפות ולהגיש חמים.