פרחי כרובית בתנור, ברוטב טחינה ועגבניות

פרחי כרובית צלויים במנה שאי אפשר לסרב לה!
מכינים בבית בקלות רבה עם סטייל כמו של הגשה במסעדה
מושלם לאירוח או כמנת פתיחה בארוחה מפנקת

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

זמן כולל: 50 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4-5

כשרות: פרווה/טבעוני

רכיבים:

  • 2 חבילות של פרחי כרובית
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 עגבנייה גדולה
  • כף שמן זית
  • מיץ מלימון
  • קורט מלח

לטחינה:

  • 3/4 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 5 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח

להגשה:

  • חופן פטרוזיליה\בצל ירוק קצוצים דק
  • 2 חבילות של פרחי כרובית
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 עגבנייה גדולה
  • כף שמן זית
  • מיץ מלימון
  • קורט מלח

לטחינה:

  • 3/4 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 5 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח

להגשה:

  • חופן פטרוזיליה\בצל ירוק קצוצים דק
אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית, מברישים היטב בשמן, מפזרים מלח מעל ואופים במשך 30-35 דקות.

מגררים את העגבנייה מעל קערת ערבוב, מוסיפים מיץ מחצי לימון,  שמן זית ומעט מלח ומערבבים.

מערבבים את רכיבי הטחינה בקערה נפרדת עד לקבלת מרקם חלק.

מגישים את הכרובית עם בסיס של טחינה ומזלפים מעל את רוטב העגבניות ומפזרים מעל פטרוזיליה או בצל ירוק קצוצים.

מוצרים במתכון זה: