צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 38 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: פרווה
ל-4 מנות (מחבת קוטר 18)
- 1 חבילה לקט פטריות לפסטה
- 4 כפות שמן
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 תפוחי אדמה מבושל
- 6 בצלצלי שאלוט או 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 5 ביצים
- 1/2 צרור עשבי תיבול קצוץ
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום ל- 180 מעלות.
משרים את הפטריות במים רותחים ל-1/2 שעה, מסננים מהנוזלים וקוצצים.
מחממים מחבת (שיכולה להיכנס לתנור) על להבה בינונית, יוצקים שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, תפוח האדמה הפטריות, מערבבים בכף עץ ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים עשבי תיבול ותבלינים.
טורפים בקערה ביצים, ממליחים ומפלפלים יוצקים מעל מערבבים קלות, מנמיכים את הלהבה ומטגנים כמה דקות עד שהפריטטה מתייצבת בשוליה. מעבירים לתנור לכ-10 דקות או עד שהפריטטה מתייצבת ומזהיבה בחלקה העליון. מצננים מעט ומגישים.