זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 40 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 5-6 מנות
כשרות: חלבי
רכיבים:
- מארז משפחתי פרחי כרובית וברוקולי
- חבילת שמנת מתוקה 32% שומן (250 גרם)
- 2 ביצים
- רבע כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 שיני שום מגורדות
- קורט אגוז מוסקט (לא חובה)
- כפית אבקת בצל (לא חובה)
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר בינוני עד לרתיחה חזקה. מכניסים פנימה את הכרובית והברוקולי ומבשלים במשך 5-6 דקות. מוציאים למסננת ושוטפים במים קרים עד לצינון מלא. קוצצים מעט עם סכין ומניחים בצד.
בקערה נפרדת מערבבים את השמנת, הביצים, הגבינה, השום וכל התבלינים עד לתערובת חלקה ללא גושים (רצוי לערבב עם מטרפה). מכניסים פנימה את הברוקולי והכרובית ומערבבים בעדינות. מעבירים לכלים אישיים שריססנו במעט שמן לפני. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 20-30 דקות עד שהפשטידות האישיות מוכנות.