תבשיל בשר עם פטריות מיוחדות ועוד

מאת: מאמא מור

רכיבים:

לבשר והציר –

  • 1.5 ק"ג בשר שריר (8 או 88)
  • שמן זית
  • 8 בצלצלי שאלוט
  • 5 שיני שום
  • מלח, פלפל
  • פפריקה מתוקה (ומעט חריפה אם רוצים)
  • כמון

לסיר קדירה –

  • שמן זית
  • 8 בצלצלי שאלוט חצויים
  • 8 שיני שום
  • מארז גזרים צבעוניים
  • מיקס פטריות אקזוטי
  • 2 שקיות ערמונים בוואקום
  • מלח, פלפל
  • סילאן
  • 3 פלפל שאטה קטן (אם רוצים חריף)

לבשר והציר –

  • 1.5 ק"ג בשר שריר (8 או 88)
  • שמן זית
  • 8 בצלצלי שאלוט
  • 5 שיני שום
  • מלח, פלפל
  • פפריקה מתוקה (ומעט חריפה אם רוצים)
  • כמון

לסיר קדירה –

  • שמן זית
  • 8 בצלצלי שאלוט חצויים
  • 8 שיני שום
  • מארז גזרים צבעוניים
  • מיקס פטריות אקזוטי
  • 2 שקיות ערמונים בוואקום
  • מלח, פלפל
  • סילאן
  • 3 פלפל שאטה קטן (אם רוצים חריף)
אופן ההכנה:

חותכים את הבשר לקוביות גדולות. מחממים שמן זית בסיר לחץ ומוסיפים את הבשר לצריבה מכל הכיוונים.

מוציאים את התבשיל בשר ומכניסים לטיגון את בצלצלי השאלוט החצויים (עם הקליפה) ושיני שום פנינה. מוסיפים תבלינים ופותחים אותם בשמן. מחזירים את הבשר ומוסיפים מים לכיסוי.

סוגרים את סיר הלחץ ומבשלים שעה. מכבים ונותנים לו קצת להתקרר. מוציאים את הבשר ומסננים את הנוזל (הציר).

בסיר המתאים גם לתנור מטגנים בשמן זית בצלצלי שאלוט קלופים וחצויים, שיני שום, גזרים קלופים שלמים ופטריות ממגוון סוגים. כשכל הירקות שזופים ויפים מוסיפים ערמונים ואת הבשר. יוצקים את הציר ומים לכיסוי, מתבלים במלח, פלפל, סילאן ופלפל שאטה (רק אם רוצים תבשיל חריף).

מבשלים שעה-שעה וחצי עם מכסה עד שחצי מהנוזלים מתאדים.

מניחים מעל התבשיל נייר אפייה רטוב שמקווצ׳צ׳ים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לחצי שעה או עד שהנוזלים מצטמצמים ונוצר רוטב מושלם והבשר רך ומתפרק למגע.