קובלר רוברב ופירות אדומים

קובלר עם חיבור קלאסי, גבעולי רוברוב ופירות אדומים

רכיבים:
  • 12-10 גבעולי רוברוב חתוכים לרצועות של 2.5 ס"מ
  • 300 גרם פירות אדומים טריים או קפואים (דובדבנים/ פטל/תותים)
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 100 גרם סוכר
  • 2 כפות ליים

לבצק של הקובלר:

  • 175 גרם (11/4 כוסות) קמח רגיל
  • 1/2 כוס שקדים טחונים
  • 10 גרם (שקית) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 50 גרם קוביות חמאה קרה
  • 180 גרם (3/4 כוס) שמנת מתוקה

לקישוט:

  • שקדים פרוסים
  • אבקת סוכר
  • 12-10 גבעולי רוברוב חתוכים לרצועות של 2.5 ס"מ
  • 300 גרם פירות אדומים טריים או קפואים (דובדבנים/ פטל/תותים)
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 100 גרם סוכר
  • 2 כפות ליים

לבצק של הקובלר:

  • 175 גרם (11/4 כוסות) קמח רגיל
  • 1/2 כוס שקדים טחונים
  • 10 גרם (שקית) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 50 גרם קוביות חמאה קרה
  • 180 גרם (3/4 כוס) שמנת מתוקה

לקישוט:

  • שקדים פרוסים
  • אבקת סוכר
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

בתבנית האפייה מערבבים את הפירות עם הקורנפלור, הלימון והסוכר ומסדרים בשכבה אחידה. אופים 15-10 דקות או עד להתרככות הפירות.

מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח וסוכר ומערבבים קלות. מוסיפים חמאה ומעבדים מספר שניות לפירורים דקים. מוסיפים את השמנת ומעבדים בפולסים עד לקבלת פירורי בצק גדולים ולחים. אוספים את הבצק לכדור ומקררים כחצי שעה.

לוקחים פיסות בצק ומשטחים לפיתות קטנות, מסדרים מעל הפירות עם מרווחים קטנים, מפזרים מעל הקובלר שקדים פרוסים ואופים 25-20 דקות או עד שהקובלר זהוב.

מקררים מעט מפזרים אבקת סוכר ומגישים אפשר לצד גלידה וניל.