קינוח אישי של ליים קראד

קינוח אישי מרשים של ליים מרענן

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל 8-6 מנות אישיות
לשכבת עוגיות:
  • 150 גרם עוגיות לוטוס שבורות דק
  • 1 כף גדושה ממרח לוטוס/נוטלה
ליים קארד:
  • 4 חלמונים
  • 150 גרם סוכר
  • 60 גרם מיץ ליים
  • 100 גרם קוביות חמאה
  • גרדה מ-2 יחידות ליים
להגשה:
  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • פטל / דודבנים טריים
לשכבת עוגיות:
  • 150 גרם עוגיות לוטוס שבורות דק
  • 1 כף גדושה ממרח לוטוס/נוטלה
ליים קארד:
  • 4 חלמונים
  • 150 גרם סוכר
  • 60 גרם מיץ ליים
  • 100 גרם קוביות חמאה
  • גרדה מ-2 יחידות ליים
להגשה:
  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • פטל / דודבנים טריים
אופן ההכנה:

מכינים את הפירורים: מערבבים פירורים עם ממרח לוטוס או נוטלה לתערובת פירורים "לחים".

מכינים קארד ליים: בסיר קטן מערבבים את החלמונים, הסוכר ומיץ הליים ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה ומסמיכה. מורידים מהאש, מעבדים עם בלנדר מוט ותוך כדי מוסיפים חמאה ובסוף גרדת ליים. מעבירים לכלי, מכסים ושומרים בקירור (ניתן לשמור בצנצנת זכוכית במקרר עד שבוע).

מכינים קצפת: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם סוכר לקצף יציב אך לא קשה מידי ומעבירים לשק זילוף.

מרכיבים את המנה: בתחתית כל כוס מניחים כף פירורי עוגיות, מעל כפית גדושה מהליים קארד,מזלפים קצפת ומקשטים בדובדבן.

אופציה- להוסיף חצאי דובדבנים בין שכבת הליים קארד לקצפת.