שום קונפי

בטעם שומי עדין ומרקם רך ונימוח
השום הקונפי מופלא כממרח בפני עצמו או בשילוב פיצות, מאפים, דגים בשר, קציצות, תפוחי אדמה.. מה שתרצו
חובה בכל מטבח!

טיפים:
  • מומלץ להשתמש בשיני שום פנינה, הן שיני שום גדולות, יותר שום בכל ביס
  • ניתן להשתמש בכל עשבי תיבול שאוהבים כמו רוזמרין, צ'יליף פלפל גרוס וכו
  • ניתן להכין את השום קונפי בתנור, אופים למשך 45 דקות עד שעה בטמפ' של 180 מעלות

 

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול/אפייה: 120 דקות

זמן כולל: 125 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-8

כשרות: פרווה

רכיבים:
  • 200 ג שיני שום קלופות חוות תקוע
  • 4 גבעולי טימין
  • חצי כפית מלח ים אטלנטי
  • שמן זית מעודן לכיסוי
  • 200 ג שיני שום קלופות חוות תקוע
  • 4 גבעולי טימין
  • חצי כפית מלח ים אטלנטי
  • שמן זית מעודן לכיסוי
אופן ההכנה:

בסיר קטן שמים את שיני השום הקלופות, יוצקים מעל שמן זית עד לכיסוי, מניחים את ענפי הטימין השלמים ומפזרים מלח.

מבשלים על להבה הכי נמוכה תוך כדי ביעבוע עדין מאוד עד ששיני השום נהיות שקופות מאוד ורכות בנעיצת מזלג.

מצננים, מעבירים לצנצנת, יוצקים את שמן הבישול עד לכיסוי ומוסיפים עוד 2 ענפי טימין טריים

 

 

טיפים:
  • מומלץ להשתמש בשיני שום פנינה, הן שיני שום גדולות, יותר שום בכל ביס
  • ניתן להשתמש בכל עשבי תיבול שאוהבים כמו רוזמרין, צ'יליף פלפל גרוס וכו
  • ניתן להכין את השום קונפי בתנור, אופים למשך 45 דקות עד שעה בטמפ' של 180 מעלות