שיפודי מלך היער במרינדת מיסו

הטעם האוממי שבמיסו מתחבר באופן טבעי ונטמע באופן מושלם בפטריות הבשרניות
אלו הם השיפודים האולטימטיביים לטבעוניים, לצמחוניים ולכל מי שחשקה נפשו במעדן טעים במיוחד

מאת: רות אוליבר

טיפים:
  • לספיגת טעמים טובה יותר מומלץ להשרות את הפטריות במרינדה לפחות לילה במקרר

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

זמן כולל: 50 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-4 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים:

למרינדה:

  • 100 גרם מחית מיסו
  • 100 מ"ל רוטב צ'ילי מתוק
  • ¼ כוס מירין
  • ¼ כוס סויה
  • ¼ כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורד
  • מלח
  • 2 חבילות פטריות מלך היער
  • בצל ירוק
  • שומשום

למרינדה:

  • 100 גרם מחית מיסו
  • 100 מ"ל רוטב צ'ילי מתוק
  • ¼ כוס מירין
  • ¼ כוס סויה
  • ¼ כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורד
  • מלח
  • 2 חבילות פטריות מלך היער
  • בצל ירוק
  • שומשום
אופן ההכנה:

משרים את השיפודים במים למשך שעתיים, מוציאים ומייבשים.

מערבבים את רכיבי המרינדה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

חותכים את הפטריות לחצאים לאורכן, חורצים את הפטריות שתי וערב, יוצקים את המרינדה, מערבבים ומשהים חצי שעה לפחות.

משפדים וצולים את הפטריות על הגריל עד קבלת צבע זהוב חרוך מעט.

מפזרים בצל ירוק ושומשום מגישים חם.

 

טיפים:
  • לספיגת טעמים טובה יותר מומלץ להשרות את הפטריות במרינדה לפחות לילה במקרר