

זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
זמן כולל: 35 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4-6
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 1 חבילה תפוחי אדמה למיקרו (700-500 גרם)
- 10-8 בצלצלי שאלוט של חוות תקוע חתוכים לרבעים
- 1 מארז שעועית ירוקה טרייה של חוות תקוע
- 4 כפות שמן זית
- 4 שיני שום קצוצות/ 2 שיני שום פנינה של חוות תקוע
- 1 כף תבלין פילדלפיה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 3 כפות מיץ לימון/ליים
- ¼ צרור שמיר קצוץ דק
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה במיקרו לפי ההוראות שעל האריזה. מצננים וחותכים לאורך.
מסירים את קצוות השעועית בעזרת סכין, חולטים במים רותחים כ-5 דקות ומעבירים מיד למי קרח. מסננים.
מחממים שמן במחבת רחבה, מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומקפיצים כ-5 דק עד להזהבה. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לטגן עד שנצרבים קלות. מוסיפים את השעועית, התבלינים, השום, שמיר ומיץ לימון, מקפיצים 3-2 דקות נוספות עד שהטעמים נטמעים ומעבירים לצלחת הגשה.
![]()
![]()
כלים: 1220ceramicstudio







