שעועית מוקפצת

המתכון הקלאסי לשעועית מוקפצת

מאת: בר פיירמן

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

זמן כולל: 30 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 3-4

כשרות: פרווה

רכיבים:

  • חבילת שעועית ירוקה טרייה
  • חבילת שעועית צהובה טרייה
  • 4 שיני שום פנינה
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • רבע כוס מיץ ליים

לטיבול:

  • שמן זית
  • שום
  • לימון
  • חבילת שעועית ירוקה טרייה
  • חבילת שעועית צהובה טרייה
  • 4 שיני שום פנינה
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • רבע כוס מיץ ליים

לטיבול:

  • שמן זית
  • שום
  • לימון
אופן ההכנה:

נמלא סיר קטן עם מים ונחלוט את השעועית ל 2-3 דקות במים רותחים, לאחר מכן נוציא את השעועית למי קרח. נחמם סיר עם שמן זית ונכניס את רצועות השום לטיגון קצר של 2-3 דקות לאחר מכן נכניס את השעועית לאותו הסיר ונקפיץ אותה כמה דקות ביחד עם שמן הזית. לתיבול נוסיף מלח ומיץ לימון, מערבבים ומקפיצים יחד עם השעועית לעוד כדקה.

מוצרים במתכון זה: