צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
זמן כולל: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-4 מנות
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 4 כפות שמן זית או קנולה
- 2 בצלים או 6 בצלצלי שאלוט קצוצים
- 1 לקט להכנת תבשיל בורגול ופטריות
- מלח לפי הטעם
- מעט פלפל
- 1/2 כפית שורש כורכום טרי או 1/4 כפית אבקת כורכום
- 500 מל' מים רותחים
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר בינוני, מוסיפים את הבצל ומאדים עד להזהבה.
מוסיפים את תערובת הבורגול, המלח, הכורכום והפלפל, מערבבים ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-18 דקות.
מכבים את הלהבה וממתינים 5 דקות. מאווררים את הבורגול ע"י ערבוב עם מזלג ומגישים.
לפני ההגשה ניתן לפזר פטרוזיליה או כוסברה קצוצה.