צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
זמן כולל: 55 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: פרווה
רכיבים ל-4 מנות:
- 3-2 ראשי שומר
- 1 כוס חומוס מבושל ומוכן לאכילה
- 3 שיני שום, קצוץ
- 2 ס"מ שורש כורכום קצוץ דק דק
- מלח ים
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף דבש
- 1 חבילה קייל
לרוטב:
- 2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק
- 2 ס"מ שורש כורכום מגורד
- 3 כפות שמן זית
- 60 מ"ל מיץ לימון או ליים
- קמצוץ של מלח ים
- 1 כפית דבש
- מלח, פלפל שחור
- ½ כפית זרעי כמון טחון
- 1 כפית זרעי כוסברה טחון
להגשה: 1/2 צרור כוסברה קצוץ גס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות.
חותכים שומר ל-4 טריזים ומניחים בקערה, מוסיפים חצי מכמות הכורכום, מלח, וכף שמן זית, מערבבים ומסדרים על תבנית.
אופים כ 30 עד שהירקות מתקרמלים מעט.
מניחים את גרגירי החומוס בקערה, מוסיפים שום, את יתרת הכורכום, מלח, וכף שמן זית. מחממים מחבת מוסיפים את החומוס מקפיצים 3-2 דקות עד שהגרגירים מתחממים מעט.
שוטפים היטב את הקייל, מיבשים ומעבירים לקערה, מפזרים מלח וכף שמן זית. מעבירים לתבנית ואופים כ- 5 דקות או עד שהעלים הופכים פריכים וקריספיים (זהירות שלא יישרפו!)
מכינים את הרוטב: יוצקים את חומרי הרוטב לצנצנת ומנערים היטב.
מרכיבים ומגישים: מעבירים את כל המרכיבים לכלי הגשה, יוצקים רוטב מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים.