צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
זמן כולל: 35 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: חלבי
רכיבים ל- 4 מנות:
- מארז מיקס בצלצלים
- 50 מ"ל שמן זית
- כף סילאן טבעי
- 2 גבעולי תימין
- מלח, פלפל
- 4 פרוסות לחם כפרי
- 200 ג' גבינת עיזים (כמו פרומעז)
- 4 פרוסות סלמון מעושן כ- 30 ג' לפרוסה
- גבעול בצל ירוק, קצוץ
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מקלפים וחוצים את הבצלצלים לחצאים ומעבירים לקערה, מזלפים מעל שמן זית, מלח, פלפל, סילאן ותימין ואופים כ- 15 דק' עד להתרככות והשחמה קלה. מצננים.
מושחים את פרוסות הלחם במעט שמן זית וקולים מס' דק בתנור עד לקבלת שכבה פריכה. מצננים
הגשה- מורחים גבינת עזים על הלחם הקלוי, מסדרים פרוסות סלמון מעושן, מעל מניחים את פלחי בצלצלי הפנינה הצלויים, מזלפים מעט חומץ בלסמי,מתבלים במלח ופלפל, מקשטים בבצל ירוק ומגישים.