בצלצלים צבעוניים מוחמצים

מתכון קלאסי לבצלצלי פנינה מוחמצים שמשתדרג בצבעוניות מרהיבה.

מאת: אסף מייזלס, ''קפה לואיז''

רכיבים:
  • 2 מארזי בצלצלים צבעוניים
  • 2 ליטר מים
  • 1 כוס חומץ
  • 3 כפות מלח גס
  • 1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס
  • 8 גרגירי פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כוס שמן
  • 8 שיני שום שלמות
  • 2 מארזי בצלצלים צבעוניים
  • 2 ליטר מים
  • 1 כוס חומץ
  • 3 כפות מלח גס
  • 1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס
  • 8 גרגירי פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כוס שמן
  • 8 שיני שום שלמות
אופן ההכנה:

קולפים את הבצלצלים ומעבירים לצנצנת ריקה.

מבשלים את כל הרכיבים בקלחת עד לרתיחה, ממלאים את צנצנת הבצלצלים עד הסוף בנוזל הכבישה בעודו חם ומצננים במכסה פתוח.

לאחר צינון, מוסיפים את יתרת הנוזלים עד לכיסוי מוחלט וסוגרים היטב את הצנצנת.

משאירים לכבישה למשך 3 ימים.

בצלצלי הפנינה המוחמצים נהדרים בשילוב בסלטים, כריכים או להגשה כמאזטים.