זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
זמן כולל: 50 דקות
רמת קושי: קל
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 1 מיקס כרובית וברוקולי של חוות תקוע
- 1 חבילת בצלצלי שאלוט
- 1 מארז גזרים צבעוניים
- ⅓ כוס שמן זית
- מלח ופלפל בנדיבות
אופן ההכנה:
נפרק את פרחי הברוקולי והכרובית לפרחים בגודל דומה. את בצלצלי השאלוט נקלף ואת הגדולים נחצה לשניים. את הגזרים נקלף ונחתוך למקלות. נערבב את הירקות בקערה ביחד עם שמן הזית, המלח והפלפל כדי שיהיו מתובלים באופן אחיד. נסדר את הירקות בתבנית, בכדי שפרחי הברוקולי לא ישרפו נסדר אותם כך שהפרחים פונים למרכז התבנית (ולא לשוליים).
רווחו את הירקות בתבנית כדי שהחום יתפזר באופן שווה – כשהם צפופים הם יאדו את עצמם.
נאפה על 200 מעלות בחום עליון תחתון על המדף האמצעי תחתון למשך 20 דקות. לאחר 20 דקות נוציא את התבנית, נהפוך את הירקות ונכניס ל-10 דקות נוספות