קיש גזרים צבעוניים מקורמלים

קיש צבעוני ומרהיב שעושה שמח ונעים בלב רק מלהסתכל עליו
אחרי שתטעמו, תבינו גם כמה הוא טעים!

מאת: רונית טברון

זמן הכנה: 60 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 90 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-4 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • חבילת בצק עלים מצונן

מלית:

  • 300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
  • 1 ביצה L
  • 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורד
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1/2 כוס גזר מגורד
  • מלח ופלפל לפי הטעם

גזרים צבעונים מקורמלים:

  • חבילת גזר צבעוני
  • כף דבש
  • כף שמן זית
  • כפית עלי טימין טרי או יבש
  • מלח לפי הטעם

בצלצלי שאלוט מזוגגים:

  • 3-4 בצלצלים
  • כף שמן זית
  • כפית סוכר דמררה
  • כף חומץ בלסמי
  • מלח לפי הטעם
  • חבילת בצק עלים מצונן

מלית:

  • 300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
  • 1 ביצה L
  • 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורד
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1/2 כוס גזר מגורד
  • מלח ופלפל לפי הטעם

גזרים צבעונים מקורמלים:

  • חבילת גזר צבעוני
  • כף דבש
  • כף שמן זית
  • כפית עלי טימין טרי או יבש
  • מלח לפי הטעם

בצלצלי שאלוט מזוגגים:

  • 3-4 בצלצלים
  • כף שמן זית
  • כפית סוכר דמררה
  • כף חומץ בלסמי
  • מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות. משמנים תבנית מלבנית בחמאה.

פורסים את הבצק בתבנית ומצמידים לדפנות. מכסים בנייר אפייה ואופים כ-30 דקות. מסירים את הנייר ואופים 5 דקות נוספות או עד להזהבה. מוציאים ומצננים.

מלית: מערבבים את כל רכיבי המלית לתערובת אחידה.

גזרים צבעוניים מקורמלים: מעלים את טמפ' התנור ל 220 מעלות.

מקלפים את הגזרים ופורסים לאורך. מסדרים את הגזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בשמן זית ודבש, מפזרים עלי טימין ומלח לפי הטעם.

אופים כ 30 דקות או עד לריכוך וקירמול הגזרים. מוציאים ומצננים.

בצלצלי שאלוט מזוגגים: חותכים 4-3 בצלצלי שאלוט לרוחב. קוטמים קצוות ומקלפים (קל יותר לקלף כשהם חתוכים)

מחממים מחבת ומוסיפים כף שמן זית. מסדרים את השאלוט כאשר החלק החתוך פונה כלפי מטה. מפזרים מעל סוכר דמררה וממליחים לפי הטעם.

מנמיכים את הלהבה, מוסיפים חומץ בלסמי ומטגנים על לאידוי הנוזלים.

מרכיבים את הקיש: מורידים את חום התנור ל 180 מעלות.

מורחים שכבה אחידה של המלית על גבי הבצק, מסדרים את הגזרים המקורמלים ובינהם את בצלצלי השאלוט המזוגגים.

אופים כ 30 דקות או עד שהפאי יציב.

מוציאים מהתנור ומפזרים מעט עלי פטרוזיליה מעל. מומלץ להגיש חם.